Italija

Stilingasis Positano – Amalfio pakrantės VIP

kategorijos + Paieška

Amalfio pakrantėje man patinka keliauti laivu, nes jeigu žinau, kad teks imti autobusą, tai geriau kelias valandas prieš kelionę nevalgyt, dėl viso pikto 😉 Gražūs vingiuojantys kalnuose keliukai apsupti citrinmedžių užliūliuoja ir dar ausis užkemša. Iš kitos pusės, tai irgi patirtis 🙂 Dėl šio minuso ir dėl to, kad vaizdai iš jūros nuostabūs, gražu artėti prie tolumoje smėžuojančių įvairiaspalvių namelių, kurių fasadai gražiai ir naujai nudažyti. Positane viena tiesi gatvė būtų ta pati, einanti palei paplūdimį, o vėliau visi namai sustatyti ir kelias eina spiralės principu. Taip, čia reikia nedejuoti, o pasiruošti keliauti pėsčiomis ir pasirinkti patogią avalynę. Pripratusiems ir metrą važiuoti mašina, reikės pasiruošti ir morališkai. Net ir nuotaka aukštakulnius persiauna tik prieš ceremonijos pradžią. Na o jei visgi norite rizikuoti, padarysite laimingus batelių ir basučių parduotuvėlių savininkus, nes neiškentę, o ir dėl grožio norėsite nusipirkti rankų darbo, geros odos, įvairiaspalves basutes, turėti kaip prisiminimą. Susigundžiau ir aš, gladiatorinės susivarstančios, raištelio spalvą jums leidžia pasirinkti iš kokių 30 skirtingų, basutės keliauja su manimi, gerai, kad lagamine yra vietos. Beje, užsisakyti galite tiesiogiai ir prie jūsų akių padarys tokias, kurios jums labiau tinka ir patinka, išmatuos jūsų kojyte, leis pasijusti princese 🙂 Pagrindiniai restoranai išsidėstę paplūdimyje, turistinių meniu čia nėra.

Positano mieste, rekomenduotinas restoranas “Bucca di Bacco”, patiekalai tartar ir misto di pesce

Kainos aukštos, bet jeigu norite šviežios žuvies ir kokybiško maisto, juk negalite tikėtis, kad gausite tai mažiau už dvidešimt eurų? Taigi, norint pavalgyti, du pirmus mineraliniu ir vynu turite skaičiuoti asmeniui apie 50eur. Nors ši vieta ir itin lankoma turistų, bet virtuvė čia šventas reikalas, todėl gyventojai į kompromisus neina, jūs mokate, bet ir pavalgote jusdami tikrus skonius ir kvapus: šviežia žuvis, jūros gėrybės, mocarelos sūris su iš jo bėgančiu pienu ir saulėje auginti pomidorai, apšlakstyta alyvuogių aliejumi. Aperityvui galite tiesiog gurkšnoti prosecco ir mėgautis žydriausios jūros vaizdais. Kartu matote aplink vykstantį gyvenimą, nes tai, kas yra aplink nesubalansuota turistui, matote vietinius linksmai besišnekučiuojančius ar besiginčijančius, vaikus žaidžiančius futbolą ir visus besišypsančius ir juokaujančius, besidžiaugiančius gyvenimu ir norite būti to dalimi nors trumpam, ar ne taip?

ITALIŠKOS

ISTORIJOS

Geidžiamiausios vestuvių vietos 

Jaunųjų Interviu

Itališkas meniu

VESTUVĖS DVIESE

PATARIMAI

Kaip sukurti SAVO svajonių vestuves?

Vestuvės užsienyje: kodėl ItAlijA GERIAUSIA?

Kiek kainuoja vestuvės Italijoje?