Vietos

Vestuvės venecijietišku ritmu

kategorijos + Paieška

„Ca’ Sagredo“

Jaunieji savo vestuvėms Venecijoje išsirinko „Ca’ Sagredo“ istorinę rezidenciją. Viešbutis įsikūręs elegantiškame XIV a. pastate su tradicine prašmatnia venecijietiško stiliaus vidaus apdaila, priešais Didįjį kanalą. Įspūdingi marmuro laiptai veda į viešbutį. Čia įrengti antikvariniais baldais apstatyti ir originaliais meno kūriniais papuošti kambariai, bei sukaupta įspūdingų meno kūrinių kolekcija. Bendrose patalpose įspūdingos salės, kuriose eksponuojami garsių istorinių Venecijos menininkų šedevrai ir matosi Didysis kanalas. Argi ne puikiai tinka jaunųjų nakvynei ir vestuvių ryto pasiruošimui?

Góndola

Gondola tapo neatsiejama Venecijos dalimi jau nuo XI a. Tai vienas iš pagrindinių Venecijos simbolių, o gondolininkai matomi, kaip itin svarbūs ir vertinami miesto personažai. Esant Venecijoje gerai girdisi gondolininkų skardus balsas ir juokas, bei turistams pasakojamos išgalvotos ir neišgalvotos Venecijos istorijos. Sakoma, kad jie niekada neieško žodžio kišenėje, o charizma yra tiesiog jų genuose. Gondolininkų sukurtas įvaizdis yra neatskiriama Venecijos dalis. Taip ir romantiškas pasiplaukiojimas gondola vestuvių dieną yra privalomas!

Caffè Florian

Venecija turi itin turtingą miesto istoriją, vienas iš pavyzdžių yra Caffè Florian Šv. Morkaus aikštėje. Tai seniausia kavinė ne tik Italijoje, bet ir pasaulyje, įkurta dar 1720 metais. Šimtus metų tai buvo vietinių gyventojų ir pasaulio aristokratų, bei menininkų susibūrimo vieta, nenuostabu, kad čia 1895 metais gimė ir Venecijos bienalės idėja. Tai, kodėl gi po vestuvių ceremonijos nepasimėgauti nepriekaištingu aptarnavimu, neparagauti būtent Venecijoje išrasto Aperol Spritz ir pasiklausyti muzikinio orkestro, žiūrint į Dodžų rūmus su balandžiais žaidžiančiais aplink? Čin Čin į jaunųjų sveikatą!

Venecijos miestas įkvepia ir atveria prieš akis netikėtas erdves ir architektūros detales. Fotosesija tampa romantiškas pasivaikščiojimas, kurio metu gera tiesiog pasiklysti begaliniuose gatvelių labirintuose. Vanduo teliuškuoja aplink kanaluose, tarp įspūdingų skersgatvių, tarp tiltų ir tiltelių, jungiančių skirtingus namų rajonus. Viskas aplink tarsi gyvas akvarelės paveikslas iš ne šio pasaulio miesto. Įgyvendinkite savo svajones, ir apsisupkite Venecijos magija!

Fotografė Eglė Sabaliauskaitė www.vzx.lt

ITALIŠKOS

ISTORIJOS

Geidžiamiausios vestuvių vietos 

Jaunųjų Interviu

Itališkas meniu

VESTUVĖS DVIESE

PATARIMAI

Kaip sukurti SAVO svajonių vestuves?

Vestuvės užsienyje: kodėl ItAlijA GERIAUSIA?

Kiek kainuoja vestuvės Italijoje?