Šventinė vestuvių vakarienė Italijoje

vestuves uzsienyje, prabangios vestuves, stulbinanti vestuviu vieta, restoranas prabangus

Aš, kaip vestuvių planuotoja jums gali sukurti ir pasiūlyti daug įvairių vestuvių scenarijų ir vietų. BET visada sakau, jūs tiesiog pasvajokite, ko išties norite jūs? Manau, kad visiškai nesvarbu, ką dažniausiai daro kiti ar kokios spalvos ar gėlės madoje, jeigu tai jums nepatinka. Galima siūlyti įspūdingą vestuvių programą ir paversti jus filmo herojais, bet gal jūs svajojate apie kuklų pabėgimą dviese? Pasiūlysiu romantišką variantą Toskanos kiparisų alėjoje, o jūsų vaizduotėje pasineriate į Romos šurmulį ar aistringą Venecijos karnevalą. TODĖL jūsų pačių pirminis indėlis labai svarbus, nes tai bus jūsų diena, kurią kursime kartu. Manau, ne kaina bus lemiamas faktorius renkantis, nei patogiausias paketas all inclusive, bet tie norai ir svajonės, kurie kartais paslėpti giliai širdelėje ir bijo būti išleisti.

„Italai gyvena, ne tam kad valgytų, o kad skaniai valgytų.“ Anonimas

Italijoje, ten kur vestuvių šventei ir vestuvių pietums siūlomos įspūdingos vietos su vaizdais, ar pilys, senovinės rezidencijos ar aukšto lygio restoranai. Juk vestuvių dienai nusipelnote, to kas geriausia. Lyginant su Lietuvos kainomis (daug metų negyvenu, tiesiog toks įspūdis susidarė iš pas mane atvykstančių tuoktis jaunųjų) man rodos, Italijos dvaruose ar vilose švęsti kainuoja vos ne pigiau, o kokybė labai ženkliai skiriasi. Italijoje vestuvių meniu yra vienas pagrindinių dalykų, nes ten po vestuvių niekas neklaus, kaip buvo papuošta salė, bet kur, ką ir kaip valgei, kokį vyną gėrei. Patikėkit, čia ir aukštos klasės restoranuose valgoma daug ir neišeisite iš restorano alkani.

Itališkas vestuvių meniu

Italijoje vestuvių vakarienei gali prašyti visko, patiekalų įvairovė itin plati. Nuo jūsų pasirinktų patiekalų ir vynų priklausys galutinė kaina. Meniu, sudarytas iš užkandžių it. antipasto, dažniausiai serviruojamas kaip bufetas ir valgoma stovint, dviejų pirmųjų it. primi piatti ir vieno antrojo patiekalo it. il secondo. Į meniu įtraukta ir vestuvinis tortas, mineralinis vanduo, vynas, kava po vestuvinio torto ir it. limoncello, amaro ar grappa virškinimui. Toks maisto kiekis tiesiog įprastas. Kaina skaičiuojama žmogui restorane prasideda nuo 80 eurų ir gali siekti 300 eurų. 5* ar Michelin aukščiausio lygio restoranuose kaina svečiui 200-300 eurų, 4* ir prabangiame restorane 150-250 eurų, gerame restorane su vaizdu 100-170 eurų, trattoria – 60-80 eurų. Galutinę kaina apsprendžia žmonių skaičius ir gėrimai. Italų vestuvės dažnai prasideda nuo 100 svečių, todėl, esant mažam žmonių skaičiui, jie nelinkę daryti nuolaidų.

Labai domiuosi italų virtuve, vynais ir tai, ką geriausio siūlo skirtingi Italijos regionai. Beveik visų restoranų meniu išbandyti ir jums siūlomi dalykai išragauti, kad suteikti jums išsamią informaciją. Galiu ilgai diskutuoti, koks turi būti jūsų vestuvių meniu, tam kad paruošti jums ir jūsų svečiams atitinkantį pagal jūsų skonius. Mano atrinkti kolegos yra išskirtinai savo sričių profesionalai. Jų emocijos, noras bendrauti, profesionalumas padarys jūsų dieną nepamirštamą. Patikėkit, Italijoj, niekada nebus taip, kad vietoj rožinių servetėlių, jums atveš violetines. Nepamirškime, kad Italijoje vestuves kelia visas pasaulis, milijonieriai ir princai taip pat, o italai irgi yra reiklūs žmonės, todėl nesusipratimų, o tuo labiau vėlavimų nepasitaiko. Be itališkos dvasios, šeimyniškumo, draugiškumo ir svetingumo, siūlau aukščiausios klasės aptarnavimą, kokybišką maistą, nuostabią gamtą, istorines vietas, pilis, dvarus bei jums dirbančius profesionalus.

Susisiekime,

Dovilė
@vestuvės italijoje 2017
Draudžiama Vestuvės Italijoje informaciją ir nuotraukas naudoti be sutikimo.
by Taika Ström